Tipy a rady pro zimní grilování

To, že je zima, ještě neznamená, že musíte přestat grilovat. Níže přinášíme tipy a rady pro pohodlné zimní grilování s grily Weber.

1/ Teple se oblečte. Nechcete přeci kvůli jednomu grilování skončit s rýmou a kašlem…

TIP: Vyvarujte se oblečení se střapci, dlouhými visacími šálami a podobně. Může se stát, že by vám při grilování zbytečně překážely nebo mohly dokonce chytnout.

2/ Zimní rukavice nejsou grilovací rukavice. Při obsluze grilu se ujistěte, že máte nasazeny tepelně odolné rukavice, aby nedošlo k popálení.

3/ Nikdy negrilujte v garáži, bez ohledu na počasí – sníh, déšť, plískanice nebo vítr. Ujistěte, že je gril vzdálen alespoň tři metry od všech hořlavých materiálů a v dobře větraném prostoru.

4/ Udělejte si kolem grilu prostor a pokud sněží, odstraňte z poklopu sníh.

5/ Během chladnějších dnů spotřebujete o něco více paliva, než bývá standardně zvykem. Jednak se prodlouží čas potřebný k dosažení požadované teploty uvnitř grilu a stejně tak se může prodloužit i doba přípravy. Proto mějte připravený náhradní pytel briket a v případě plynových grilů záložní plynovou lahev.

TIP: Gril umístěte kolmo k větru – pomůže vám to lépe regulovat teplotu uvnitř grilu i během větrného počasí.

6/ Během chladnějších teplot a silného větru buďte trpělivější. Gril Weber ví, jak na to, i když to trvá o trochu déle. K běžnému času předehřátí připočítejte cca 5-10 minut. Gril vás nezklame.

7/ Weber Connect je váš nejlepší přítel. Jedná se o asistenta, který vás provede krok za krokem celým procesem grilování. Upozorní vás přímo na vašem chytrém telefonu na všechny úkoly spojené s přípravou pokrmu od odpočítávání, po potřebu obracení až po samotné podávání. Tím odpadne nutnost stát u grilu – čas můžete strávit v teple domova a vždy jen vyběhnout maso otočit nebo stáhnout z grilu. 

Weber

8/ Nezapomeňte grilovat se zavřeným poklopem. Grilování při nižší okolní teplotě povede k delší době přípravy a čím častěji budete poklop odklápět, tím déle bude jídlo trvat. Grilování pod poklopem vytváří u grilu efekt podobný troubě – udržuje teplo uvnitř a ten cirkuluje kolem grilovaných pokrmů.

9/ Pokud negrilujete, mějte přes gril daný obal. Ten ho chrání nejen nečistotami, ale také před nepříznivým počasím.

Ať už dáváte přednost grilování na dřevěném uhlí, na plynu nebo za pomoci elektřiny, s grily Weber budete spokojeni! Procházejí přísným testováním, aby bylo zajištěno, že budou fungovat na špičkové úrovni za každého počasí. Přesto, že se jedná o vyšší prvotní investici, nezklamou vás. Jsou vyrobeny z kvalitních materiálů s dlouhou životností.